FOX POPULI (2018)


In Fox Populi blaast DIEHELEDING nieuw leven in “Van Den Vos Reynaerde”, een van de oudste Nederlandse dierenverhalen over een vos die iedereen te slim af is. Deze voorstelling bestaat in kleine zaal versie (90 min) en festival-versie (40 min). 

Registratie (40 min versie)

In tijden van volksverlakkers en corrupte motherf*ckers die met alles wegkomen voeren we een vos ten tonele die iedereen by the pussy grijpt, mensen besteelt, liegt en rooft. Hij is iedereen te slim af, want “ik ben zo slim als de domheid van anderen mij toelaat”. Niemand is veilig voor deze zelfingenomen oer-leugenaar. De Vos gebruikt zijn taal en rijmkunde om iedereen klem te zetten en in de val te lokken. Die hele ding laat de oud Nederlandse christelijke cultuur clashen op de moderne tijd.

FOX NEWS meets linkse grachtengordelkliek
Hip-hop meets verzentoneel
Wit knalt op zwart

Van Den Vos Reynaerde klaagde in de middeleeuwen de hypocrisie van het volk aan. In FOX POPULI kijken we of je het kan opnemen voor een oerschurk. Want hoe slecht ben je als je gebruikmaakt van de zwakte van anderen? We gaan terug naar de oerbron van de Nederlandse taal om een exploderend hip-hop concert te geven. Kunnen we de verleiding van de Vos weerstaan?

Terug