LOST BOYS (2018)


LOST BOYS is een voorstelling onder regie van DIEHELEDING, in samenwerking met toneelgroep DOX en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. 

Samen met de diverse spelersgroep bewerken ze, sampelen ze, verscheuren ze en stelen ze van het verhaal van ‘Peter Pan’ en zijn ‘Lost Boys’.

Trailer

Deze voorstelling gaat over jonge mensen die vluchten voor de wereld van de verantwoordelijkheden. Anders dan bij Barrie vertrekt Die Hele Ding vanuit ‘the lost boys’. Peter Pan en zijn jongens zijn in de ogen van de samenleving verloren. Moeten we deze jongens redden door ze te leren wat verantwoordelijk zijn is? Ben je pas een geslaagd mens als je kan functioneren in de volwassen wereld van het neo-liberale systeem waar we in Nederland in leven? Peter Pan en de Lost Boys verzetten zich tegen de uitzichtloze werkelijkheid van ons bestaan en besluiten te leven in een wereld waarin ze alles kunnen zijn. Nooitgedachtland is hun muzikale nooduitgang voor een voorspelbaar kutleven. Een rauwe hip-hop ode aan afwijkend gedrag en schaamteloos ‘nee’ zeggen tegen een voorspelbaar leven, met regels die zijn opgelegd door anderen.

DOX en DIEHELEDING maken met deze voorstelling een krachtig statement over het ‘selfmade zijn’: als een bewuste keuze om af te wijken van de geijkte paden en te kiezen voor je eigen weg. Omdat je gelooft in wie je bent en wat je kan. En je gelooft dat er ook een wereld bestaat die je daar omheen kan plooien. DOX maakt zich sterk voor jonge getalenteerde mensen die kiezen voor hun eigen route in het leven, met als bagage het talent dat ze bezitten. DOX wil met deze voorstelling aan jongeren op MBO/ROC opleidingen laten zien dat er ook veel positiefs schuilt in anders durven zijn, anders durven denken, anders durven kiezen. Dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden en dat het ook kan goedkomen in het leven ook al lijkt het van niet. En dat als je durft te kiezen voor wie je bent en je niet verschuilt achter het idee: dat je het toch niet kunt, het je toch niet lukt, je toch niet gezien wordt, je er toch niet toe doet, je uiteindelijk vleugels krijgt en je boven jezelf kunt uitstijgen.

Terug